DokuTÁR

Ötletadó

Érdekes dolgokat tud produkálni az élet. Hol ritkán, hol gyakrabban előfordul, hogy nincs kéznél olyan információ, mely amúgy a birtokunkban van. Ilyenkor felesleges köröket futunk, kikéshetünk a nyitvatartásból, lecsúszhatunk határidőkről. Máskor félre siklik a tervezésünk, vagy külföldi tartózkodás esetén hozzáférhetetlen az otthon, fiókban tárolt adat. Ezek nagy részére fel tudunk készülni és ki tudjuk védeni. Tekintsünk át belőlük néhányat.
--------------------

Bolti blokkok. Saját vásárlási szokásaink nyomon követése nem csak a költségek tervezésében segít, hanem önmagunk jobb megismerésében is. Olykor nem tudjuk, hová, mire ment el a pénzünk, ami pedig nem ártana. Ha összébb kell húzni a nadrágszíjat, áttekinthetjük a kiadásainkat és hogy miből, kb mennyit lehet lefaragni. Évek távlatából érdekes visszanézni, miként változtak meg az igényeink különböző fogyasztási termékek körében és hogyan alakultak az árak. Következtethetünk belőle a jövő változásaira is.

Egyéni (mikro) vállalkozás. Olyan kicsi cégek, vállalkozások, ahol egy ember kezeli a pénzügyeket, a dokumentumokat, nekik nem érdemes céges előfizetést használniuk szerződéseiknek, díjbekérőiknek, útnyilvántartásoknak, árajánlataiknak, stb. Igaz, hogy ehhez nem árt egy prémium fiók, de nem mindegy, hogy 3,810 Ft-ot fizet évente, vagy 4,000 Ft+Áfát havonta.

Igazolványok adatai. A legtöbb ember nem tartja magánál folyamatosan az összes igazolványát. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy olykor szükség lenne a TB számunkra, vagy a lakcímkártya számára, vagy a bankszámla számunkra, vagy a vállalkozás cégjegyzék számára, amikor az nincs nálunk, vagy egy ritkán használt pin kódra, jelszóra, amit elfelejtettünk és már arra sem emlékszünk hová írtuk fel. Ezeket elmenthetjük akár egyetlen (vagy kettő) külön fájlba.
Tárolhatsz a rendszerben ilyen bizalmas információkat is úgy, hogy azok csak általad ismert módon rejtjelezve legyenek. Pl a telefonodhoz adod meg a bankkártyád pin kódját és a bankkártyádhoz a telefonét, vagy visszafelé adod meg a számokat. Kombinálhatod is ezeket. Az adószámod közepére beírsz 2 betűt így abból már nem tudható, hogy az adószám. Stb. Csak jegyezd meg, hogyan változtattál. Legyél kreatív.

Aktuálisan használt iratok. Nem mindíg van szükség a papírok eredetijére. Olykor elég a benne foglalt információ vagy adat is. Pl. egy örökölt kert adásvétele esetén jól jöhet, ha hírtelen helyzetekre felkészülve bármikor hozzáférhető a telekkönyvi bejegyzés, a végrendelet, a halotti anyakönyvi kivonat, végzések, igazolványaink számai, meghatalmazás, a feladott küldemény tértivevénye, stb.

Rengeteg bejárat, egyetlen kulcs. Nem sokra mész vele, ha a telefonodba van elmentve a nyaraláson kikapcsolt (lemerült) telefonod új még meg nem jegyzett vagy elfelejtett pin kódja. A Dokutárban az a jó, hogy azt egy másik telefonról, vagy egy asztali gépről is elérheted és voálááá ... be tudod kapcsolni a telefonodat.

A lehetséges esetek száma óriási. Sok váratlanul ér bennünket és amikor beléjük ütközünk, akkor döbbenünk rá, hogy mennyire jó szolgálatot tud tenni, egy ilyen birtokunkban levő Dokumentumkezelő Rendszer.

 

Próbáld ki a rendszert díjmentesen, egy szimpla regisztrációval. Mit veszthetsz?


Kipróbálom